+31 78 61 22 425 info@aquafizz.nl

Onze Aquarium garnalen

Garnalen uit onze (web)winkel

Naast aquaria, vissen en accessoires hebben wij een grote hoeveelheid verschillende garnalen op voorraad. De garnalen die bij ons te koop zijn importeren wij zelf direct uit Japan, China, Taiwan, Afrika en Singapore. Onze garnalen kopen wij direct van de kwekers waardoor de garnalen gezond en jong zijn.  Koopt u bij ons garnalen dan krijgt u jonge en  gezonde garnalen die met de juiste verzorging lang in het aquarium blijven leven. Bij ons in de (web)winkel bieden wij de juiste aquaria, inrichting en voeding voor garnalen aan zodat u een goede omgeving kunt creëren. Onze webwinkel kunt u hier vinden.

 

De juiste verzorging van garnalen

Om het meeste plezier te hebben van de garnalen in een aquarium is de verzorging en inrichting van het aquarium belangrijk. Wanneer de inrichting en waterwaardes van het aquarium juist zijn dan laten de garnalen zich meer zien, hebben zij meer kleur en is de kans op voortplanting groter. Wanneer u alleen garnalen wilt houden dan heeft u een aquarium van minimaal 20 liter nodig voor stabiele waterwaardes. Een voorbeeld van een geschikt aquarium is de Dennerle NanoCube.

De optimale temperatuur om garnalen te houden is 24 graden, garnalen kunnen goed tegen kou maar zullen dan minder snel voortplanten. De maximale temperatuur voor garnalen is 28 graden.

De beplanting voor een aquarium met garnalen bestaat uit kleine dichte planten en mosballen. Het aquarium dient voorzien te worden van een filter zonder grote openingen zodat de garnalen niet kunnen worden opgezogen. Als bodem raden wij voor Caridina garnalen een PH verlagende bodem aan zoals deze bodem van Dennerle die speciaal geschikt is voor garnalen. Voor Neocaridina garnalen raden wij een grindbodem aan zoals deze bodem.

Garnalen hebben voor hun schaal voeding nodig die chitine bevat, wij bieden diverse soorten garnalenvoer aan die hier te vinden zijn.

 

Inrichting aquarium voor garnalen
Caridina cf. cantonensis - Crystal Red

Crystal Red – Caridina cf. cantonensis

De garnaal die wij het meeste verkopen is de Crystal Red. Met de mooie rood-wit gestreepte tekening is dit een duidelijk zichtbare garnaal in het aquarium. Deze garnaal importeren wij direct uit Japan en is in onze winkel ongeveer 1,5cm lang. Een volwassen Crystal Red garnaal wordt ongeveer 2,5cm lang.  Zoals de meeste garnalen is ook deze garnaal een groepsdier, wij raden dan ook aan om er minimaal 10 in een aquarium te houden. Deze garnaal wordt ongeveer 2 jaar oud. U kunt deze garnaal ook in onze webwinkel bestellen.

Vuurgarnaal – Neocaridina cf. davidi Red

Een andere, erg populaire garnaal, is de vuurgarnaal. De vuurgarnaal is rood en daardoor duidelijk zichtbaar in ieder aquarium. Deze garnaal importeren wij uit China en is ongeveer 2cm lang wanneer wij deze verkopen. Een volwassen vuurgarnaal wordt circa 3cm lang. Deze garnalen zijn makkelijk te houden en planten zich snel voort in een aquarium. Ook deze garnaal is een groepsdier dus ook voor de vuurgarnaal raden wij een minimale groep van 10 garnalen aan. De vuurgarnaal wordt ongeveer 2 jaar oud en is ook via onze webwinkel te bestellen.

Neocaridina cf. davidi Red - Vuurgarnaal
Caridina Japonica - Amano Garnaal

Caridina Japonica – Amano Garnaal

Een van de grotere garnalen die wij verkopen is de Japonica garnaal. Deze garnaal importeren wij direct uit Taiwan en is in onze winkel ongeveer 2,5 tot 3,5cm lang. Een volwassen Japonica garnaal wordt ongeveer 5cm lang. Een Japonica garnaal plant zich niet voort in een aquarium doordat deze zich alleen kan voortplanten in brak water. Deze garnaal wordt maximaal 8 jaar oud. U kunt deze garnaal ook in onze webwinkel bestellen.

Citroengarnaal – Neocaridina cf. davidi

De citroengarnaal is de gele versie van de vuurgarnaal. De citroengarnaal is helder geel en daardoor duidelijk zichtbaar in ieder aquarium. Deze garnaal importeren wij uit China en is ongeveer 2cm lang wanneer wij deze verkopen. Een volwassen citroengarnaal wordt circa 3cm lang. Deze garnalen zijn makkelijk te houden en planten zich snel voort in een aquarium. Ook deze garnaal is een groepsdier dus ook voor de citroengarnaal raden wij een minimale groep van 10 garnalen aan. De citroengarnaal wordt ongeveer 2 jaar oud en is ook via onze webwinkel te bestellen.
Neocaridina cf. davidi - Citroen Garnaal
Neocaridina cf. davidi - Blue Dream

Blue Dream – Neocaridina cf. davidi

De Blue Dream garnaal is de blauwe versie van de vuurgarnaal en citroengarnaal. De Blue Dream garnaal is opvallend blauw en daardoor duidelijk zichtbaar in ieder aquarium. De Blue Dream garnaal importeren wij uit China en is ongeveer 2cm lang wanneer wij deze verkopen. Een volwassen Blue Dream garnaal wordt circa 3cm lang. Deze garnalen zijn makkelijk te houden en planten zich snel voort in een aquarium. Ook deze garnaal is een groepsdier dus ook voor de Blue Dream garnaal raden wij een minimale groep van 10 garnalen aan. De Blue Dream garnaal wordt ongeveer 2 jaar oud en is ook via onze webwinkel te bestellen.